Illustrerad logga med namn - NJS 925

Handgjorda smycken i 925 sterling silver. Tillverkade i liten skala, av mig Nina Johanna Sjöberg.

bild på tillverkning av silversmyckebild på tillverkning av silversmycke

Tillverkning

Tillverkningen består av att måttannpassa, såga, forma, fila, löda, betbada, stämpla, polera, vitkoka och tillsist trumla de färdiga smyckena.

Då jag har en relativt småskalig verkstad i mitt hem så köper jag in silverplåt och silvertråd som jag utgår ifrån när jag tillverkar mina smycken. Kedjor och halsbandsknäppen köps in och löds ihop med silveröglor för att kunna anpassa längden precis så som jag och mina kunder önskar.

Det allra mesta silvret jag köper av återförsäljare kommer från återvunnet silver. Spillbitar använder jag till att smälta kulor och andra organiska former som även de blir till smycken.

dator

Webbutveckling - bygget av denna webshop

Jag är webbutvecklare (programmerare) till yrket, vilkt så klart ger mig en möjlighet att bygga min egna webshop med precis det innehåll och utseende som jag vill ha. Denna sida och webbshop har jag byggt i Next.js med Sanity.io som cms/backendlösning. Det känns sannerligen jättekul att själv kunna skapa allt det jag behöver, från smyckena till bilderna och stället där jag säljer och visar upp dem på! Jag kan verkligen rekommenreda webbutveckling för alla er kreativa själar där ute, det är superkul att bygga inte bara fysiska utan även digitala produkter, jag lovar!

Skötselråd

Silver mörknar och oxiderar med tiden, särskillt om smyckena ligger utan att användas eller om de förvaras på ett fuktigt ställe så som i ett badrum. Används smyket regelbundet så nöts oxideringen bort och försvinner naturligt.

Det går bra att använda silverputs för att rengöra sina smycken.

Har du silversmycken som blivit mörka men inget silverputs hemma!? Testa detta husmorsknep som dessutom är ett skonsammare alternativ, då det inte sliter lika mycket på dina smycken som silverputs gör:

1. Ta fram en ugnssäker skål

2. Lägg aluminiumfolie i botten

3. Häll i lite bakpulver

4. Lägg i det smutsiga silvret

5. Strö över lite mer bakpulver

6. Häll över kokande vatten

7. Vänta tills vattnet svalnat.

Klart! Blir det inte riktigt rent, gör det hela en gång till!

Riktigt bra resultat kan utlovas.